Halverwege
Door: Loes en Robin
Blijf op de hoogte en volg Loes en Robin
17 Augustus 2010 | Thailand, Bangkok
We beginnen dit bericht zoals we dit in het vorige hadden aangekondigd met de laatste dag Langkawi, Maleisie. Deze dag hebben we nuttig ingevuld door middel van een eilandtour zodat we toch een goede indruk van deze eilandengroep en hun (dierlijke) bewoners hebben gekregen. Een eiland waar we wel langer hadden willen blijven maar zelfs als je 3 maanden op pad bent moet je keuzes maken. We willen graag Thailand ook optimaal verkennen. In ons geval (de niet-planners) kregen we een visum voor 2 weken Thailand omdat we overzee de grens zijn overgestoken.
Na een overnachting in het wel erg toeristische Ao Nang in de provincie Krabi gingen we naar het welbekende Koh Phi Phi. Een tropisch eiland dat in het echt net zo mooi oogt als op de ansichtkaarten. Althans nu weer wel, want het middenstuk was enkele jaren geleden volledig weggevaagd door de tsunamigolf. We waren zo enthousiast dat we ons direct na aankomst naar het hoogste punt begaven. Met een adembenemend uitzicht als beloning voor de inspannende klim. Inmiddels waren we met zijn vieren want Sofie, een alleenreizende Nederlandse meid, had zich vanaf de ferry bij ons gevoegd tijdens haar verblijf op het eiland. Op de top volgden we het aanlokkelijke bordje 'relax beach'. Niet wetende dat dit een drie kwartier durende jungletocht met zich mee zou brengen. Uiteindelijk kwamen we uit bij een afgesloten baai waar we inderdaad heerlijk hebben kunnen relaxen en Robin een potje volleybal met locals heeft gespeeld.
De dag erna stond in het teken van onze nieuwe gezameijke hobby: duiken! De eerste echte duik was er meteen een volgens het boekje: 25 meter zicht in een zee die deed denken aan een tropisch aquarium. Ontzettend veel gekleurde vissen, een schildpad en zelfs een -ongevaarlijke- rifhaai gespot. Daarna was het tijd voor ontspanning tijdens een strandfeestje onder genot van een klein drankje namelijk een bucket (lees: een strandemmer vol met alcoholmix). Heerlijk gedanst op het strand met blote voetjes in het zand en die bucket in de hand.
Ultiem stappen dus, ware het niet dat we de volgende ochtend weer fris en wel klaar moesten staan voor een tour naar het nabijgelegen, kleinere eiland Koh Phi Phi Leh. Dit eiland vormde het decor voor de film "The Beach"; verplichte kost voor elke reiziger dus. We hadden meerdere stops waar we konden zwemmen, snorkelen of simpelweg genieten. Aan het einde van een snorkelstop, nog steeds een beetje brak van de buckets, waren we verbaasd dat de kapitein maar bleef wijzen naar een kleine trap over de rotsen heen. Uiteindelijk toch maar weer het water in gesprongen en onszelf omhoog gehesen door hoge golven via touw naar de trap. Aan de andere kant van de trap lag een kleine baai. Dit kon het toch niet zijn? We volgden een pad waarbij het zand onder onze voeten steeds witter werd, die ons leidde naar het wonderschone strand van de beach. We begrijpen helemaal dat ze dit als perfecte strand hadden uitgekozen. Een mooie afsluiting van ons verblijf hier. Echt een aanrader!
Een groter contrast met onze volgende bestemming was bijna niet denkbaar. Op Phuket hadden we gekozen voor Patong, wat erg op de westerse markt is gericht. En dan hebben we het niet alleen over spullen...Toch dachten we dat het leuk was om zelf een beeld te vormen. Dat hebben we geweten! Tijdens het nuttigen van een biertje in de hoofdstraat werden we geconfronteerd met het fenomeen Ladyboys. Op het eerste gezicht knappe dames, maar het zijn toch echt kerels die een showtje op straat opvoerden met als doel om publiek te werven voor hun 'Moulin Rouge' optreden. Uiteraard zijn wij hier ook naar toe geweest om toe te geven aan onze nieuwsgierigheid. Wat een bizarre ervaring! Leuk om gezien te hebben, maar een nacht Phuket was meer dan genoeg. Op naar de jungle...
De hoofdreden om naar Khao Sok Nationaal Park af te reizen was omdat we daar een jungletocht op een olifant konden maken. Wat een geweldige ervaring was dat! Deze logge dieren mogen dan ietwat lomp overkomen, eigenlijk bewegen ze zich heel elegant. Het leek wel alsof ze erg voorzichtig met ons omgingen. Na de tocht deze beestjes nog gevoerd, wat ook erg leuk was. Verder bestond ons korte verblijf in de jungle uit tubing, waarbij we in een opblaasbare band de snelstromende rivier afzakten, en een jungletrekking waarbij we gibbons en makaken in het wild hebben gezien. Om de sfeer helemaal compleet te maken verbleven we in een boomhut waarbij de hoofdstam midden in onze slaapkamer stond. Denk nu overigens niet dat dit extreem primitief is, want in onze boomhut hadden we gewoon airco en een warme douche:) Voor het eerst hebben we ook wat gemerkt van het regenseizoen. Van een heftige plensbui tot Nederlandse miezer, maar al met al hebben we toch geluk gehad. Tijdens onze activiteiten bleef het overwegend droog, maar voor de zekerheid hadden we ons toch maar in van die charmante poncho's gehuld.
Op weg naar onze eindbestemming in Thailand, Bangkok, wat ongeveer duizend kilometer was, hebben we nog twee tussenstops gemaakt. Een in het niet noemenswaardige Surat Thani, wat ook gelijk het eindpunt van onze gezamelijke reis met Michel betekende. Toch wennen, na vijf weken intensief met elkaar opgetrokken te hebben. Erg leuk dat we dit zo hebben kunnen combineren. De tweede stop was de badplaats voor lokale toeristen, Hua Hin. Hier hebben we ons twee dagen goed vermaakt alvorens we de trein naar Bangkok hebben genomen. Dat was ook een avontuur op zich. De trein zou om half zeven 's ochtens vertrekken, dus wij stonden netjes om zes uur op het station klaar voor vertrek! Nadat er voor de tweede keer iets werd omgeroepen in het Thais, wat voor ons toch echt onbegrijpelijk is, besloten we toch maar even navraag te doen. Toen bleek dat onze trein een beetje vertraging had namelijk ongeveer twee en een half uur! Maar we hadden geluk: de trein van half vijf 's nachts had nog meer vertraging zodat deze beter konden nemen. Uiteindelijk zaten we om acht uur in de trein en pakweg vijf uur later waren we in metropool Bangkok.
Een immense stad met zeven miljoen inwoners die werkelijk uit ieder straatje tevoorschijn komen. Dat er echt overal mensen zijn, werd ons duidelijk tijdens een vijf uur durende oerhollandse fietstocht door Bangkok. Op de fiets door de smalle steegjes van Chinatown en typische wijkjes, een stuk met de longtail boot mee om vervolgens zelfs groen in de stad te ontdekken. Verder nog de toerist uitgehangen en een kijkje genomen bij Grand Palace en op Khao San Road, DE backpackers place to be!
Na het zuiden van Thailand in twee weken in sneltreinvaart te hebben ontdekt, vertrekken we vannacht per vliegtuig naar Bali, Indonesië. We komen zeker nog een keer terug om de rest van het land van de glimlach te zien. Voor nu hebben we zin in het volgende hoofdstuk van onze reis. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van onze avonturen.
Tot het volgende bericht!
Loes en Robin
17 Augustus 2010 - 07:53
Patrick:
Wat weer een heerlijk verhaal. Mijn geschooi in de mailbox van Loesje heeft toch gewerkt. En wat is er nou lekkerder on je werkdag te beginnen met een kopje koffie een reisverslag inclusief foto's ;) Fijne reis verder in Indonesië.
Groetjes Patrick -
17 Augustus 2010 - 15:04
Pa En Ma:
Oh oh.. diepe zucht, het is dus echt een groot avontuur, geweldig!! En die foto's zo leuk. Nu op weg naar Bali, geniet er van samen, liefs van ons -
17 Augustus 2010 - 15:05
Tante Toos:
hoi Robin en Loes,
Heerlijk om weer 'n verslag van jullie te lezen. Die tocht met de olifant lijkt me helemaal geweldig (jaloers)!!
Mooie foto's.
Genieten jullie maar fijn verder.
Liefs tante Toos. -
17 Augustus 2010 - 16:40
Jurgen:
Wow, wat een schitterende foto's. Vooral van de Lagoon. Erg leuk ook weer om jullie verhalen te lezen. Geniet ze nog daarzo !!
En nog even speciaal voor Robin: Waar Bruce Willis is een weg :D -
17 Augustus 2010 - 18:21
Tante Lia:
Hoi Robin en Loes
Geweldig zo'n reis.
Wat een ervaringen.
Dit vergeten jullie nooit.
Ik vaar wel naar Zierikzee. Ook leuk.
Geniet er maar van.
Groetjes tante Lia en Jan -
17 Augustus 2010 - 18:34
Esther:
Wat een leuke reis! Dat tubing lijkt me echt gaaf, zou ik ook wel willen :-)
Wij vertrekken maandag voor 2,5 week naar Spanje. Ben lekker 3 weken vrij, heerlijk.
x -
17 Augustus 2010 - 21:28
Mariska:
Er gaat wel een kleine zucht van jaloezie door mij heen. Jullie reis klink echt super, geniet nog. -
18 Augustus 2010 - 09:02
Mark:
Wat een leuk verhaal weer ;) Ben zeker ook benieuwd naar de avonturen in Bali! Daar zou ik zeker nog eens naartoe willen.
Leuke foto's trouwens. Ziet er allemaal gaaf uit ;)
Tot het volgende avontuur!
Groetjes Mark -
19 Augustus 2010 - 06:28
Trudy Neleman:
Geweldige foto's om jaloers op te worden. En wat houden jullie dit goed bij. Het is leuk om de verslagen steeds te lezen. groetjes en nog een hele fijne tijd. Geniet er van. -
19 Augustus 2010 - 13:33
Mams En Mario:
We zijn jaloers op jullie wij kijken onze ogen uit het lijkt net een sprookje die foto,s en het verhaal erbij.Jullie zien er samen echt gelukkig uit!Kus en groetjes en lebber. -
20 Augustus 2010 - 13:25
Theo J:
Als jullie nog leuke ideeen opdoen voor in de winkel maak er dan een foto van.
Haha,
veel plezier nog op het vervolg van jullie trip -
20 Augustus 2010 - 14:24
Pascal:
Wat een mooi verhaal is het toch.Ik wordt er wel jaloers op en vooral als ik de foto's bekijk.Dan gaat het toch wel weer kriebelen en lig je aan de tijd te denken toen in aruba haha;)
Geniet nog lekker van jullie vakantie
Tot snel
Ciao Pascal -
21 Augustus 2010 - 10:18
Michel:
Was inderdaad fijn om een tijdje met een paar bekende koppen rond te reizen.
Geniet er van in Bali. Moet geen probleem zijn denk ik =)
Tot over een kleine 6 weken! -
21 Augustus 2010 - 21:18
Kelly:
Heey luitjes :)
Wat een onwijs gave foto's!! Heb ze net allemaal even op mijn gemakje bekeken! Echt supergaaf! Onwijs veel plezier daar nog!! Tot snel weer!
Xxx -
22 Augustus 2010 - 12:13
Chantal:
Hola Folks,
What can I say; Wow, Wow, Wow....Enjoy Bali (c:
Lfz uit Deventer -
23 Augustus 2010 - 12:14
Pascal Snoek:
hallo robin. je vader was zaterdag z'n tuin aant doen en tipte me dat ik maar eens effetjes hier moest kijken. wat een reis man! en dan zijn er mensen die een weekendje centre parcs vakantie noemen... veel plezier verder, gr allebei. pascal -
23 Augustus 2010 - 21:32
Cor, Je Weet Wel:
Hoi, wat zou ik graag even willen ruilen. Mooie verhalen, leuk hoor. Ik blijf het volgen, nog veel plezier de komende tijd. Doei -
26 Augustus 2010 - 12:15
Ruud Verbeek:
Hallo Loes en Robin,
Super zeg, al die geweldige foto's. Zo te zien genieten jullie met volle teugen.
Hier, bij AH, gaat alles goed, behalve dat het nu wel minder gezellig is natuurlijk :-)
Eén vraagje: kan je je password om in te loggen doorgeven aan trudy of mij. Je account wordt anders namelijk gedeleted wegens te weinig activiteit!!! (dat hebben ze dan wel weer goed gezien ;-) )
Ruud -
28 Augustus 2010 - 16:01
Leonie:
Lieve Loes (en Robin)
Wat ziet het er allemaal heerlijk uit. De plaatjes zeggen al alles.
Leuk om het stuk van Thailand te lezen. Ik heb daar natuurlijk vorig jaar gereisd en herken veel: Bangkok, Hua Hin en de prachtige stranden.
Geniet van jullie prachtige reis!
En liefs vanuit een regenachtig Nederland...
Leonie -
03 September 2010 - 15:18
Sophie:
Hoi Loes en Robin,
heb ik jullie uiteindelijk toch nog gevonden! Grappig om jullie verhalen te lezen en foto's te zien. Zo te zien hebben jullie het nog leuk gehad na Phi Phi.
Ik vond het heel gezellig met jullie! Ik heb nog wat leuke foto's van jullie, ik kan ze wel mailen? Mijn email is sophieboerman@gmail.com
x uit Utrecht