Op weg naar huis
Door: Loes en Robin
Blijf op de hoogte en volg Loes en Robin
29 September 2010 | Maleisië, Kuala Lumpur
Zoals aangekondigd in het vorige bericht hierbij een allerlaatste update van onze reis. Een reis die werkelijk is omgevlogen, ook al duurde deze bijna drie maanden. In deze maanden hebben we volop genoten van Zuid-oost Azië. Van gastvrij Maleisië via toeristisch Thailand naar indrukwekkend Indonesië en dan weer terug naar Maleis Borneo met z'n malle beestjes. Stuk voor stuk verschillende ervaringen die elk op zijn eigen manier mooi waren.
Deze reis wilden we relaxed afsluiten en hoe kan dat beter dan een paar dagen op een tropisch eiland te verblijven? Denk aan een ansichtkaart en je hebt een beeld: parelwitte stranden, helderblauw zeewater, heel veel zon en een boek lezen in de hangmat gelegen onder een palmboom. Dit is Pulau Mantanani in een notendop. Het eiland is nog relatief onontdekt en er kunnen maar twintig gasten per nacht verblijven naast de mensen in de lokale dorpjes. Wij vonden het een uitstekende tussenstop op weg naar onze aller-aller-allerlaatste bestemming voor onze terugvlucht: Kuala Lumpur. Net zoals in het begin hebben we hier een paar dagen in een erg aangenaam hotel doorgebracht. Morgenochtend komt onze reis dan echt ten einde en zullen we terugvliegen naar huis.
Het vooruitzicht om in ons eigen bed te slapen en als ontbijt een bruine boterham met Nederlandse kaas te kunnen pakken uit de keuken, klinkt ook aantrekkelijk na in minimaal 40 verschillende hostels te hebben geslapen en elke maaltijd buiten de deur te hebben gegeten met rijst op het menu!
Tot slot willen wij iedereen bedanken die via de site met ons mee heeft gereisd. Erg leuk om zo ver weg jullie reacties te lezen.
We zien jullie in Nederland waar de herfst al zijn intrede heeft gedaan. Dat wordt weer flink wennen.
Loes en Robin
29 September 2010 - 08:52
Martijn:
geniet er nog even van!
tot snel. -
29 September 2010 - 10:02
Sanderijn En Rénate:
We zijn heel benieuwd naar jullie verhalen die niet zijn op geschreven!!
Een hele goede terug reis
liefs -
29 September 2010 - 10:19
Tante Toos:
Alweer de laatste dag van een schitterende reis.
Hoop jullie gauw weer te zien!
Goede terugreis, liefs tante Toos. -
29 September 2010 - 12:00
Eef En Aj:
nou het zit er weer op tijd vliegt idd als je daar zit heerlijk he! Maar hier is het weer en de mentaliteit toch weer anders haha maar komt goed met jullie. Geniet van je laatste uurtjes en tot snel kopje thee
xx eef en aj -
29 September 2010 - 13:03
Tante Lia:
Dat laatste plekje was zeker relaxed. Mooie foto's. Hier is de temperatuur beduidend lager. Dat zal wel wennen worden.
Wij wensen jullie een goede reis. En tot in Düsseldorf. Dat vind ik heel leuk.
Groetjes Tante Lia en Jan -
29 September 2010 - 13:06
Pa En Ma:
Lieve Robin en Loes,
goede vlucht en Welkom Thuis, zullen erg blij zijn jullie weer te zien!
Liefs van ons -
29 September 2010 - 17:02
Mark:
Lekker hoor! Goeie vlucht! en tot snel ;)
Groetjes
29 September 2010 - 19:18
M En M En Sep:
het is grijs juicht en jubbelt rara wat is dat! soes en stuiterbalnog heel even nog in het verre oosten en dan weer lekker thuis! iedereen blij! -
30 September 2010 - 15:18
Pascal:
Ben benieuwd naar jullie verhalen .
Tot binnekort
Ciao -
04 Oktober 2010 - 19:38
30 September 2010:
Kuala Lumpur-Dubai-Dusseldorf, geland 20.05
Welkom terug van een fantastische reis!