Azië: een eerste indruk
Door: Loes & Robin
Blijf op de hoogte en volg Loes en Robin
12 Juli 2010 | Maleisië, Kuala Lumpur
Op dit moment verblijven we voor de laatste avond in Kuala Lumpur. De afgelopen dagen zijn werkelijk omgevlogen met alle nieuwe indrukken die op ons zijn afgekomen.
Voor de eerste nachten hadden we op voorhand een hotel gereserveerd. Erg luxe, maar heerlijk om na twee dagen reizen neer te ploffen in een kingsize bed en bij te komen aan het aangename zwembad.
Na een uitgebreid internationaal ontbijt besloten we Kuala Lumpur te gaan verkennen. Startpunt was uiteraard de beroemde Petronas Twin Towers, met daaronder het Suria KLCC winkelcentrum met alle luxe merken. De torens zelf zijn een van de hoogste ter wereld. Het bijzondere is de verbinding tussen de twee torens namelijk de skybridge. Het is mogelijk deze te bezoeken als je er twee uur wachten voor overhebt in de vroege ochtend.
Onze eerste volledige avond was meteen een bijzondere, want goede vriend Michel, die nu al ruim vier maanden aan het backpacken is, had ingecheckt in een hostel op maar tien minuten lopen van ons hotel. Nadat we hem telefonisch niet konden bereiken, besloten we dan maar op goed geluk naar zijn verblijfplaats te lopen. En met succes. Erg vreemd, maar vooral erg leuk om met hem na zo'n lange tijd aan de andere kant van de wereld een biertje te drinken. Toen werd ook direct duidelijk dat Maleisië grotendeels islamitisch is, waardoor alcohol een aardig prijskaartje heeft in vergelijking met de rest.
De volgende dag zijn we samen met Michel de toerist gaan uithangen in wereldstad Kuala Lumpur. We hebben een aantal hotspots bezocht waaronder China Town, Little India, Skybridge (Michel en Robin waren zo gek om kaartjes te halen) en de nationale moskee. Een ervaring op zich, want vanwege onze zomerse kleding waren we verplicht om ons in een paarse 'jurk' te hijsen zodat onze lichamen bedekt waren. Warm, maar erg grappig.
De avond vulde zich als vanzelfsprekend in. Al zijn we in Zuidoost-Azië, we zijn en blijven Nederlanders en dus moest er voetbal gekeken worden. Met ons vele andere Oranjefans. En zo gebeurde het dat we in Kuala Lumpur tussen ongeveer 300 andere Nederlanders op een groot scherm de zenuwslopende finale hebben gekeken.
De uitslag hadden we uiteraard liever anders gezien, maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, om maar even in voetbaltermen te blijven:) Bijna iedereen in het Oranje droop teleurgesteld af. Wij hadden daarentegen nog steeds zin in een feestje en besloten om dan maar de Spanje supporters te feliciteren. De kunst was om met zoveel mogelijk gekke Spanjaarden op de foto te gaan. Dat is ons met verve gelukt en zo werd de dag toch nog goed afgesloten. Door het tijdsverschil kropen we rond 7 uur ons bed in, dus vandaag was de perfecte dag om het eerste verhaal op te tekenen. Tevens de plannen gemaakt voor de komende paar dagen.
Dinsdagochtend 13 juli gaan we per bus (verwachte reisduur: 5 uur) afzakken naar Mersing, een kleine stad aan de oostkust. Ook wel bekend als de opstapplaats van Expeditie Robinson. Ter plaatse zullen we de dagen verder invullen, maar een jungletocht met overnachting staat in ieder geval al op ons wensenlijstje.
Het ziet ernaaruit dat we na de luxe van een grote stad het echte Maleisië gaan ontdekken. We hebben er onwijs veel zin in...
Tot het volgende bericht!
Loes & Robin
12 Juli 2010 - 14:15
Kelly:
Heeyheey!!
Zo te zien hebben jullie het goed naar je zin :) Geniet ervan!!!
Xxx -
12 Juli 2010 - 15:02
Esther:
Zo'n jungletocht lijkt me ook zeker leuk om te doen. Kijk uit naar jullie volgende berichten.
x
Wij gaan dit weekend met camper naar Belgische ardennen. -
12 Juli 2010 - 15:31
Renee En Martijn:
Doe de groeten aan Michel :)
en complimenten op de heerlijk passende paarse hobbezakken :P
staat prima :P
Have fun daar en we houden jullie in de gaten.
Renee met een streepje op de e en Martijn
12 Juli 2010 - 16:58
Mark :
Klinkt super goed! ;)
Ben benieuwd naar al die wilde verhalen in de komende berichten. Jullie fans hier in Nederland verwachten natuurlijk wel het één en ander haha.
veel plezier nog! -
12 Juli 2010 - 17:04
Pa En Ma:
Met veel plezier het 1e reisverslag gelezen! Goed begonnen in ieder geval, nu het echte "backpacken" geniet ervan ( groeten aan Michel)
liefs van ons
12 Juli 2010 - 18:26
Ingrid:
Ha Loes & Robin,
Wat geweldig, de reis is nu echt begonnen! KL klinkt goed (krijg alweer de reiskriebels :-) Ontzettend veel plezier en geniet ervan!
Groetjes Ingrid -
12 Juli 2010 - 19:12
Jurgen:
Heey !!
Leuk om te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben :D. Inderdaad wel jammer van de finale zeg, maar dat komt vast in de toekomst nog een keer goed ;) Geniet maar lekker van jullie tijd daar, want dat wordt pas echt onvergetelijk !
Heel veel plezier toegewenst !!! -
12 Juli 2010 - 20:45
Tante Lia:
Hoi leuk jullie verslag.
Klinkt helemaal geweldig.
Wel eng die slang op de foto.
En nu maar het binnenland in.
Geniet er maar van.
Groetjes
Jan en Lia -
13 Juli 2010 - 06:54
Patrick:
Ook nog even een reactie op je site. Leuk om te lezen wanuit het niet zo verre Ladakh, India. We zijn net terug van een trekking uit de bergen Rumse to Tso Moriri. Was echt gaaf, we hebben dus het voetbal gemist. Ik begrijp dus dat Spanje heeft gewonnen.
Ik heb je ook nog een mail gestuurd. Een helefijne vakantie verder en ik ga jullie volgen. Duik ze!!!
Groetjes Patrick -
13 Juli 2010 - 10:21
Mams En Mario En Sep:
Foto,s zien er geweldig uit.Krijgen goede indruk dat jullie echt genieten en dan nu op groot avontuur! lebber van Sep en Knuffels van ons. -
14 Juli 2010 - 10:57
Natalie Ben Arosh:
Wish I was still there....ben afgelopen vrijdag teruggekomen uit Maleisie.
Geniet ervan! Al enig idee wat de route gaat zijn?
Natalie -
14 Juli 2010 - 16:23
C.van Tilburg:
geweldig, want zijn jullie toch een stelletje
bofkonten
nog veel plezier
kees en irma -
14 Juli 2010 - 19:23
Eef En Aj:
oww wat zien de foto's er leuk uit. Leuke informatie! Super dat jullie iedere keer een leuk verslag schrijven.
Veel plezier dikke kus eef en aj -
15 Juli 2010 - 09:34
Roos:
Je krijgt echt een idee van hoe alles verloopt.Geweldig!mooie foto's!Ik kijk uit naar het volgende berichtje!Lot of love. Roos -
15 Juli 2010 - 09:46
Bredahier:
uit de kunst de fotoos namens an, en een geweldig begin! -
15 Juli 2010 - 09:49
Mario:
vergeet de suiker niet, robin! -
19 Juli 2010 - 09:20
Erik:
Hey Loes en Robin,
Klinkt allemaal goed. Ik ben nu al benieuwd naar het volgende verslag. Kunnen jullie trouwens zo'n paars pak meenemen voor carnaval?
Veel plezier daar!