Gastvrij Maleisië - Reisverslag uit Cherating, Maleisië van Loes en Robin - WaarBenJij.nu Gastvrij Maleisië - Reisverslag uit Cherating, Maleisië van Loes en Robin - WaarBenJij.nu

Gastvrij Maleisië

Door: Loes en Robin

Blijf op de hoogte en volg Loes en Robin

21 Juli 2010 | Maleisië, Cherating

Allereerst willen we jullie laten weten dat wij het ontzettend leuk vinden om de reacties op onze site te lezen. Gaaf om te weten dat jullie ons volgen.

Het vorige bericht beëindigden we met het plan om het 'echte' Maleisië te gaan ontdekken. Dit gaat zo voorspoedig dat we nu alweer genoeg materiaal hebben voor een nieuw reisverslag.

Het startpunt van expeditie Robinson, Mersing, was voor ons het vertrekpunt voor een tweedaagse jungletocht door het Taman Endau Rompin nationaal park. Om deze tocht te kunnen boeken moesten we bij Omar zijn, blijkbaar een lokale beroemdheid op het gebied van tours. Maar zo veelzijdig als hij wordt beschreven, zo onflatteus troffen wij hem voor het eerst aan: midden in zijn siësta lag hij met zijn dikke buik, op een matrasje op de grond, de halve jungle om te zagen met zijn gesnurk. Echter, nadat wij hem na een half uur wakker hadden gekregen, bleek hij een groots verhalenverteller te zijn. Stop er een kwartje in...
Zo vertelde hij ons al jarenlang betrokken te zijn bij het maken van Expeditie Robinson. Als bewijs kregen we een crew-T-shirt en liet hij ons foto's zien met de Nederlandse kandidaten en presentator.

De volgende ochtend kon de jungletocht beginnen. Bij aankomst zouden we een goedverzorgd ontbijtje krijgen, maar na een tijdje wachten zonder dat er iets gebeurde, kwam de aap uit de mouw: de apen hadden ons brood gestolen! Dan maar een pak koekjes voordat we aan de wel erg warme wandeltocht begonnen. We liepen via een smal paadje door de dichte jungle waar we regelmatig over boomstammen heen moesten klimmen. Onze inspanning werd beloond met een schitterende waterval waar we geruime tijd heerlijk hebben gezwommen.

Onze route werd ook gelopen door een kudde olifanten. We hebben wel een grote hoeveelheid uitwerpselen gezien, maar helaas niet de beesten zelf. Deze kunnen zich blijkbaar erg stil voortbewegen en blijken erg onzichtbaar voor zulke kolossale dikhuiden. Naast olifanten hadden we ook minder gewenste beessies namelijk muggen en bloedzuigers. Zo blijkt dat zelfs ongedierte een voorkeur heeft. De muggen waren voor Loes (nog steeds overigens) en de bloedzuigers vonden Robin erg interessant. Net op tijd voor de hoosbui waren we weer terug bij onze lodge, die midden in de jungle stond. De avond zijn we doorgekomen met een potje kaarten samen met de Maleise gids. Toen hij later op de avond vertrok om de kok weg te brengen, liet hij ons alleen in de jungle achter. De volgende ochtend bleek dat ze onderweg een kudde nogal boze olifanten waren tegengekomen. Onze gids was zo bang geworden dat hij toen maar thuis heeft geslapen.

Na een heerlijk ontbijtje (met brood!) gingen we met de kayak op avontuur uit. We volgden de rivier, genietend van al het natuurschoon om ons heen. Ontzettend vredig, op het geluid van de dieren na inclusief het gebrul van een tijger en het geknor van een aantal wilde zwijnen. Onze gids leidde ons naar de Natural Pool waar we tussen de vele honderden vissen hebben gezwommen. Ook hebben Michel en Robin zich daar prima vermaakt met het gooien van stenen tegen een boomstam, waarvan de gids een spelletje had gemaakt.

Vervolgens zakten we weer verder de rivier af waar nu ook een aantal stoomversnellingen waren. Dat vereist toch even een andere stuurtechniek! Zo bleef Robin hangen in een boom en kwam vlak daarna twee keer vast te zitten op de rotsen. De rest van de tocht heeft hij geprobeerd zijn volgelopen kayak drijvende te houden met een leeg flesje water. Dat was goed voor de nodige hilariteit bij Michel en Loes.

De weg terug was een stuk zwaarder: nu moesten we met de kayak in de hand langs de stroomversnellingen lopen. Daarnaast was het nog een flink stuk peddelen met inmiddels knorrende magen. Ook deze keer wist de gids ons net op tijd veilig en voor de hoosbui naar de junglelogde te loodsen. De Maleise curry smaakte ons erg goed die avond. De kok van deze curry, Ayak, woonde in het nabijgelegen dorpje, Tanjung Gemok, waar wij ook gingen overnachten. Vanuit hier vertrok de ferry naar Tioman eiland, waar maar 1 bank is. Hij bood aan om ons de pinautomaat aan te wijzen en was ook wel in voor een biertje met die Nederlanders. Dat hebben we geweten!

Alcohol is erg moeilijk te krijgen aan de streng islamitische oostkust. Maar daar had Ayak wel een oplossing voor en nam ons mee naar een Chinese kroeg (lees: karaokebar/hoerenkeet). We hebben werkelijk onze ogen uitgekeken en enorm gelachen. Terwijl Loes, ondanks gepaste kleding, werd bestudeerd door iedere man die voorbij kwam lopen, vermaakten Michel en Robin zich kostelijk door diverse Engelstalige hits ten gehore te brengen. Dit tot groot jolijt van de overige bezoekers die normaliter geen toeristen zien in deze kroeg. Ook Ayak kwam niet meer bij van het lachen.

Zo merk je dat je als blanke toerist een ware attractie bent. Dit geldt overigens voor iedere kleine plaats waar we tot nu toe zijn geweest. Ook opvallend is de vergaande vriendelijkheid en behulpzaamheid van de lokale bevolking. We voelen ons in ieder geval erg welkom en dat maakt Maleisië een gastvrij en fijn land om door te reizen.

Na alle ongemakken van de jungle besloten we om een aantal dagen op het idyllisch eiland Tioman door te brengen. Hier hebben we geluierd, gesnorkeld tussen de tropische vissen en koralen en heeft Loes zelfs haar eerste duikje kunnen maken. Ook hebben we met een boottocht het eiland verkend waar we diverse kampungs (dorpjes) en een waterval hebben aangedaan. Heerlijk om even bij te tanken op een bounty eiland voordat de ferry ons weer naar het vasteland zou brengen.

Wij willen graag optimaal cultuur snuiven en maken gebruik van lokale vervoersmiddelen in plaats van luxe airco bussen. Zo zijn we met de lokale bus naar Cherating gereist, met een tussenstop in het pittoreske Pekan. Dit is al een belevenis op zich: regelmatig stappen klassen giechelende schoolmeisjes in, volledig gesluierd en nieuwsgierig naar die blanken met die grote backpacks.

Hier in Cherating hebben we na bijna een week afgesloten te zijn van de buitenwereld weer internet. Gisteravond hebben we een boottocht over de rivier gemaakt op zoek naar vuurvliegjes. Wat magisch als ze naar je toe komen zweven! We waanden ons even in de Efteling.

Morgen reizen we weer verder naar het noorden waarbij we nog niet weten wat ons te wachten staat. Maar zoals Ayak ons verteld heeft: "Best things happen when no plans".

Wie zijn wij om dat in twijfel te trekken?:-) Tot het volgende bericht.

Loes en Robin

• 21 Juli 2010 - 06:20

Karin En Peter:

Wat heerlijk om weer een verslagje van jullie te lezen. Zo komen wij ook een beetje in vakantiestemming. Bijzondere dingen hoor die jullie meemaken, geniet ervan!

• 21 Juli 2010 - 07:14

Martijn:

Hijs weer heerlijk Coby :)
    leuk verslag weer, het is zo geschreven alsof ik het jullie zo hoor vertellen, maar dat kan helemaal niet want jullie zitten daar en wij zitten hier! :P

Enjoy! We worden graag op de hoogte gehouden!

• 21 Juli 2010 - 07:36

Mariska:

Jeetje Loes,
    Wat een gave verhalen. Wij maar hier in NL zitten zweten.... Heerlijk dat je zoveel afwisseling in cultuur, natuur en relaxte eilanden hebt daarzo!
    Hier in regio ZW gaat alles zijn gangetje. Met name Ruud vangt alle vragen uit jouw WG's en die van Eef op, omdat de SM's hem nu eenmaal bellen. Ruud heeft het dus best druk in zijn eentje hahaha, maar we gaan dat wat meer reguleren en ik zal vragen uit jouw gebieden meer oppakken. Jidske komt vandaag nader kennismaken, ben benieuwd. Verder geen grande nieuws, geen olifnaten die onze paden kruizen of gave jungles...
    Genietlekker verder!

• 21 Juli 2010 - 08:38

Tante Toos:

hallo schatten,
    Wat is het weer heerlijk om jullie verslag te lezen!
    Ik geniet met jullie mee.

Liefs tante Toos.

• 21 Juli 2010 - 09:50

Stephan:

Hi vakantiegangers, geweldige verhalen, zie het al helemaal voor me. Hele goede beslissing om deze stap te nemen, genietvan alles!

• 21 Juli 2010 - 12:00

Pa En Ma:

Dat is weer genieten zo'n verhaal te lezen!Prachtige natuur en foto's trouwens. Goede reis verder, liefs van ons.

• 21 Juli 2010 - 13:43

Geertje:

hoi hoi!
    Ik ben ook fanatiek jullie verslagen aan het lezen. Wat ben ik toch jaloers! Wat een enorm gave verhalen en wat een mooie foto's. Geniet nog van van alles wat jullie mee gaan maken, maar dat zal wel geen enkel probleem zijn ;)
    Groetjes

• 21 Juli 2010 - 15:13

Esther:

Klinkt allemaal super avondtuurlijk. vooral die waterval spreekt me erg aan en de dieren (niet zijnde ongedierte) :-)
    Geniet ze!
    x

• 21 Juli 2010 - 15:40

Kevin:

heey!

leuk verhaal hoor! Mooi dat jullie het zo naar je zin hebben. En robin sportheld, het kanoën zit je ook nooit echt mee he:P

groetjes!

• 21 Juli 2010 - 18:44

Onno Aka 'Teddy':

Jullie zijn goed bezig in Maleisie!!! Leuk om jullie reisverhalen te lezen. Ik vraag me af wat Robin en Michel in de karaokebar hebben gezongen, het moet bijna iets van Britney Spears geweest zijn ;-) Veel plezier nog en doe Michel de groeten van me. Groeten, Onno

• 21 Juli 2010 - 19:23

Tante Lia:

Geweldig jullie verhalen en mooie foto's. Wij zouden ook weer wel zo jong willen zijn en al dat moois zien en meemaken. Dat nemen ze jullie nooit meer af.
    Geniet ervan.
    Liefs tante Lia en Jan.

• 22 Juli 2010 - 07:59

Dide:

Leuk om zo alles te volgen...voortaan zelf je bammetjes maar meenemen! ;-) Veel plezier verder!!

Gr,Dide

• 22 Juli 2010 - 08:18

Natalie (Ben Arosh) :

Wat een prachtig verhaal...ik krijg echt heimwee als ik dat zo lees ;)

Geniet met volle teugen!

• 22 Juli 2010 - 15:14

Janice:

Klinkt goed, Loes! Leuke verhalen :)

• 22 Juli 2010 - 19:45

Mark :

Erg vermakelijke verhaal ;) Ziet er ook super uit op de foto's! Klinkt spannend met als die wilde beestjes daar. Ik zou alleen nog wel graag een foto zien van robin en michel met een wilde tijger ;) misschien voor het volgende verslag haha

Succes in het noorden!

Groeten uit het warme NL

• 22 Juli 2010 - 20:12

Maureen:

Hey avonturiers, wat een toestanden allemaal. Dan is het bij de bank maar saai: koekjes van Sjakkie, vakantieverhalen van Eric en Astrid en Sylvia die niet weet hoe ze nu moet eten, hahaha Groeten uit Wosterhout

• 23 Juli 2010 - 08:43

De Enige Echte Grijz:

leaseouders!heb vernomen,dat er hele grote grijzen met grote oren rond lopen daar,en dat jullie dat ook willen zien! met afgrijzen aangehoorden waardig mijn hoofd afgewend!niets mee te maken met die gasten !dat jullie zonder mij vertrokken . . maar dit ! okee klein lebbertje dan maar!

• 23 Juli 2010 - 08:49

M En M En Sep :

reizen zo echt met jullie mee, heel verhalend en beeldend natuurlijk !kijen al uit naar het vervolg! liefs knuf en lebbertje

• 23 Juli 2010 - 16:56

Jurgen:

He mensen, super tof om te lezen. Die foto over de tegenstelling is wel erg tekenend ;) Foto's zorgen voor enige jaloezie na vanmiddag in een flinke regenbui te hebben gestaan :P Nog heel veel plezier daarzo, maar dat komt zo te zien wel goed :D

Groeten uit Brabant, ... ;)

• 23 Juli 2010 - 19:32

Frenky:

Nou ziet er uit alsof jullie het daar maar zwaar hebben:P

• 26 Juli 2010 - 11:48

Eva & Aj:

Lekker hoor die verslagen leest heerlijk weg. Dus de jungle tocht met dikke buik is een aanrader hahahah
    Hoe is het weer verder lekker warm en vochtig zeker? Heb je ook nog filmpjes als robin aan het zingen is kun je na afloop misschien wel insturen naar Hollands got talent!

Dikke kus eef en aj

• 27 Juli 2010 - 10:34

Roel En Rineke:

Mooie verhalen en schitterende foto's. Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken.
    Geniet ervan!
    Groeten van Beesie, die heeft de WK-finale pas net verwerkt.

• 01 Augustus 2010 - 13:28

Chantal:

Holaaaaaaaaaaaa!

Ik heb net van het weekend deze site door gekregen van je mams (met behulp van Mario..haha)
    Wauw, het ziet er fantastisch uit en mooie pics! Al wat bloedzuigers van jullie lijven af moeten halen??? (Brrrrr)Nee, have fun, enjoy & experience!Maar daar maak ik mij ook geen zorgen over..ziet er gewoon te goed voor uit..

Liefs Chantal